Atomklocka – för att hålla världen i gång

I den moderna tidsåldern är det ofta så att det blir allt viktigare att kunna koppla ihop sig över tiden. Teknik som Internet och mobiltelefonnätverk är tids- och rumsöverskridande – vi kommunicerar nu från platser på andra sidan jordklotet, men hur snabbt kan vi göra det? Svaret är att vi kan prata med andra över hela världen när som helst. Dessutom kan våra företag och ekonomier växa och dra nytta av detta.

En av de viktigaste användningsområdena för teknik som bygger på tidssynkronisering är att hålla exakt tid. Många moderna datornätverk och tekniker använder UTC-tid (Coordinated Universal Time) för att synkronisera med. UTC är en global tidsskala som bygger på den tid som atomklockorna anger.

Det enklaste sättet att synkronisera ett datornätverk med UTC är att använda en tidsserver på Internet. Dessa enheter använder tidssignalen från GPS-nätet eller särskilda sändningar som sänds av t.ex. NIST i USA (National Institute for Standards and Time) och National Physical Laboratory (NPL) i Storbritannien.

Det finns ett antal säkerhetsrisker med att använda tidsservrar på Internet. I Storbritannien har National Physical Laboratory tidsservrar som använder Network Time Protocol (NTP) för att synkronisera ett datornätverk med en UTC-källa. Dessa NTP-tidsservrar är dedikerade enheter och uppgifterna återspeglas i nätverket.

Unvellabs har också ett register för en NTP-tidsserver. Servrar kan synkroniseras till en UTC-källa med hjälp av registret som den är ansluten till (även om de flesta tidsservrar löser problemet), men om tidsservern själv är synkroniserad till UTC använder den troligen inte de säkraste NTP-servrarna.

Fakturering av tolkar och stilar

Det finns två typer av tidsserverfakturering, den ursprungliga tidsservern (RTS) och off shore tidsservern (OOS). De förstnämnda är rent internetbaserade och använder extern atomtidstjänst (AusTime, GPS-nätverkstid eller radiosändningar). De är extremt exakta, mycket säkra och har ingen effekt på lagstiftning. OOS-tidsservrarna är kopplade till den nationella tids- och frekvensradioöverföringen.

RadioProtocol

GPS som använder en radiotransmission (kategori 5e) eller GPSNTP.

Luftburen eller mobilbaserad UTC-tidsantenn eller GPS-antenn.

Radiomodem (kategori 5, 8, 9, 10 eller 100).

ampere, kristall, cell, MHz

analog, digital, data, UTC

EFL, låga, höga -86 kHz

Eff.VHF, överbord – gång eller läckspänning

FSS, frekvensomkopplare

frekvensomvandlare

digital omvandlare (tillval)

förstärkare, kristall, cell, MHz

analogt, digitalt, UTC

EFL, låga, höga -86 kHz

Eff.VHF, överbord – gång eller läckspänning

FSS, frekvens

Uppslag:

lägga till frekvens till befintlig specifikationOm en plats inte använder en befintlig FSS eller frekvensomvandlare är sökningen trasig.

Ange en kvantitet i valrutan Frekvens, ange frekvens och valfri förstärkning:

Freq-val = maximal frekvens

1000HZ – 1.000 MHz

100HZ – 1.000 MHz

Tryck på Enter för att skapa diagrammet.

Klicka för att se den andra delen av Hur man använder linjediagram.

Klicka för att se den tredje delen av Hur man använder linjediagram.

heliga rök! Vad hände? Du kommer inte ihåg vilken knapp du ska trycka på…

Vi är redan på sidan II. Nu ska jag förklara hur man använder den andra delen av Hur man använder linjediagram.

Klicka för att se den andra delen av Hur man använder linjediagrammet.

Klicka för att visa den andra delen av rutan Total statistik för detta datum.

Det finns två uppgifter som du måste ha – summan för hela månaden och antalet dagar. Naturligtvis är dagarna ett nummer (1, 2, 3…). Normalt ser du något som “Total för januari” eller “num_Sales for… ‘ där datumet är ett nummer (1, 2, 3…). Summan för månaden är summan av dagarna och det högsta värdet är det högsta värdet för alla månader.

Jag har använt lite taktik för att göra uppgifterna lättare att läsa. Vad du kommer att se är en tabell där varje datum får en egen färg och själva datumet är uppdelat i rader och kolumner. I tabellen ovan visar till exempel den blå texten att summan för Jan i den första kolumnen har ett värde på 3 128,09 dollar. Kolumnen omedelbart ovanför visar summan av de fyra kolumnerna (två av dem visar upp) med ett medelvärde på 2 256,56 dollar. Kolumnen nedanför visar medelvärdet för raden med det näst högsta värdet (4, som representerar den fjärde delen av raden).