Den senaste mobilapplikationen för iPad är en keylogger

En ny iPad-applikation som heter Keylogger släpptes idag. Keylogger är tydligen en trogen kopia av Windows-klassikern som började bli populär på 1980-talet. Den nya versionen av Keylogger kan laddas ner gratis men ser ut att också bli ganska dyr. Den fungerar i princip som ett gemensamt verktyg för felsökning och analys av alla mångfacetterade program. Om du äger en iPhone eller någon annan bärbar enhet känner du förmodligen redan till den här. Om du inte är säker på vad det är är det bara att leta upp ” Keylogger” i appbutiken för iPhone.

Vad jag försöker säga är att om du har en ny iPad eller andra bärbara enheter bör du prova den här nya applikationen. Den är helt gratis att ladda ner, och den är ännu bättre än den gamla versionen. Innan du köper, här är en snabb skrivning med dig om funktionerna i den nya applikationen, och vägledning för att komma igång.

Funktioner:

* Flera utdataformat – programmet stöder flera utdataformat, inklusive PDF och JPG.

* Avancerad analys – med denna nya version av Keylogger kan du nu analysera inspelade filer för att se mer information som filnamn, filstorlek, datum, etc.

* Visa flera filer – du kan visa mer än en fil åt gången!

* Anpassa utdataformat – du kan välja formatet på de filer du vill analysera, och programmet låter dig specificera utdataformatet.

* Dela filer online – du kan dela dina filer online och skicka dem till vem som helst via e-post eller World Wide Web.

*Add Tags – lägg till taggar till de filer du vill analysera så att andra användare kan hitta dem.

* Analysera hela mappar – programmet kommer att skanna mappens innehåll för att hitta eventuella dolda filer, med särskild uppmärksamhet på de objekt som du vill skydda.

* Utdatarapporter – programmet producerar en sammanfattning av de hittade objekten och gör det möjligt för dig att spara som och sedan skapa en fil med dagens data, när lämpliga metadata har lagts till.

Okej, vad behöver du göra för att skapa en fil från grunden? Först väljer du “File” i appen “Forms” som du har öppnat i den fullständiga menyn. Därefter måste du välja “Gör en fil från den aktuella filen”. Om du har flera filer sparade i mapparna måste du välja de filer du vill analysera i listan och sedan välja format för utdatafilen. Dessutom måste du välja den plats där du vill att filen ska sparas. För analysen måste du välja mellan “Inkludera sökvägsinformation i filnamnet” och “Angiven filplats”. Om du till exempel använder filerna i mappen Mina dokument måste du välja det andra alternativet.

När du väljer utdatafilen blir fönstret svart och du ser en rullgardinsmeny med flera valmöjligheter. Detta är listan över de filer som du har valt. Men om du har valt filerna för analys i listan kommer du att kunna se filerna för analys också. För urvalet avmarkerar du oftast alternativen i rullgardinsmenyn för att analysfilerna ska kunna nås utan sökning. Det finns ett par analysfiler som är tillgängliga här:

“Audio.adata”

“Video.adata”

Om du vill redigera eller ändra alternativen i metadatafilerna klickar du på den lilla blå knappen uppe till höger i fönstret. Var dock försiktig när du gör detta, eftersom det inte nödvändigtvis påverkar filerna i iTunes-biblioteket om du tar bort eller ändrar alternativen i samma fönster.

Nu när du har identifierat vilka filer som ska väljas ut för analysen “Nyligen använda” kan du börja arbeta med att placera dessa filer i rätt mapp. Börja med att ta fram listan över “Nyligen använda” och placera de filer som du vill analysera i samma mapp. Detta innebär att du måste byta namn på filerna efter att du har tillämpat analysen på dem, eftersom den ursprungliga filen fortfarande finns kvar i iTunes-biblioteket. När du har placerat filerna i rätt mapp kan du börja kopiera dem, eftersom du nu måste tillämpa analysen på varje spår som du lägger till i biblioteket manuellt.

Se till att du namnger filerna i enlighet med filnamnstillägget för albumkonstverket (dvs. filer med iTunes Music Store Label heter mp3.xls) – det är detta som du bör använda för alla dina filer.

Spara också dina TIFF-filer som ANALP-filer, eftersom detta är vad som vanligtvis används för albumbilder.